Starter van de week: Wiish zit in de lift< blog

foto

Starter van de week: Wiish zit in de lift

Wiish levert, plaatst en onderhoudt liftinstallaties, en moderniseert bestaande apparatuur conform de wetgeving. Dat doet het bedrijf zowel voor particulieren als voor grote bouwbedrijven, projectontwikkelaars en klanten uit de industriesector. “Een lift is meer dan een lift. Net zoals een wagen dragen ook deze toestellen tot de levensvreugde van vele mensen bij”, aldus Lennert Swaeb.

Geolied team

Lennert Swaeb was tien jaar lang actief bij een grote onderneming gespecialiseerd in liften. Toen dat verhaal was uitgeschreven, ging hij enige tijd aan de slag in de IT-wereld. Toch was het gemis te groot. “Ik had opnieuw nood aan het tastbare. Elektromechaniek is en blijft mijn bloed en passie”, legt Lennert Swaeb uit. “Van vroegere klanten ontving ik bovendien signalen dat ze mij opnieuw graag in de sector zagen komen. Dat motiveerde me om zelf iets uit de grond te stampen.”

Lennert Swaeb onderhoudt het klantencontact en volgt de verkoop op, terwijl David Haine het financiële luik op zich neemt. Rein Declercq is technisch geschoold en voert de projecten vakkundig uit. “Rein heeft twee gouden handen en heeft bovendien een sterk netwerk in de sector. Bovendien hebben we samen 30 jaar expertise binnen de sector, wat een enorm voordeel oplevert.”

Bijzondere bedrijfsnaam

Met Wiish kiest het trio voor een opvallende naam. “Het slaat terug op het Somalische woord voor lift en doet meteen denken aan het Engelse woord voor wens. Een passie voor liften die we alle drie delen. En als je erg creatief bent, dan hoor je fonetisch ook het geluid van een bewegende lift”, vertelt het trio.

 

Lees hier het volledige artikel:

http://www.madeinmechelen.be/nieuws/starter-van-de-week-wiish-zit-in-de-lift/

Tags:   In de pers - Algemeen

Like this article? Share it on:

Samenwerken?